Γιατί να μας επιλέξετε

Η ομάδα της Mountain Spirit αποτελείται από πιστοποιημένους οδηγούς βουνού και εκπαιδευτές ορειβασίας. Καθένας απ’ αυτούς διαθέτει γνώσεις, ικανότητες και εμπειρίες μέσα από την πολύχρονη εκπαίδευση και ενασχόλησή του με το βουνό. Ενθουσιασμένοι με τις δραστηριότητες στο φυσικό περιβάλλον θα μοιραστούμε μαζί σας την απόλαυση και τη χαρά που προσφέρουν. Στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε το πάθος και το σεβασμό για την υπέροχη αυτή τέχνη που ονομάζεται περιπέτεια.

Συμμετέχοντας σε οποιαδήποτε δράση της Mountain Spirit θα νοιώσετε την ηρεμία και την ασφάλεια που θα σας επιτρέψουν να απολαύσετε κάθε λεπτό, καθώς έχετε επιλέξει τους καταλληλότερους για το κάθε πεδίο.

Χρήστος Ανανιάδης

Ananiadis_Xristos

Το πάθος και η αγάπη για τη φύση αλλά και η πεποίθηση ότι η ζωή θα πρέπει να είναι μια περιπέτεια είναι οι βασικοί παράγοντες που οδήγησαν το Χρήστο στην απόφαση να ασχοληθεί και να ξοδέψει τα τελευταία τριάντα χρόνια στο βουνό.

Έγινε ενεργό μέλος της Ο.Α.Λ.Θ, με συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο, απολαμβάνοντας αναβάσεις σε όλα σχεδόν τα ελληνικά βουνά  χειμώνα και καλοκαίρι. Το 1983 ξεκινάει την ενασχόληση του με την αναρρίχηση ,και πολύ σύντομα το 1985 γίνεται στέλεχος εκπαίδευσης της Ε.Ο.Ο.Α. Για τα επόμενα χρόνια έχει αποκλειστική παρουσία στα βουνά αλλά και σε σχολές ορειβασίας και αναρρίχησης συνδυάζοντας τους προσωπικούς στόχους  με την εκπαιδευτική δραστηριότητα.

Το 1993 μέσα από τις εκπαιδευτικές διαδικασίες της ομοσπονδίας γίνεται εθνικός εκπαιδευτής ορειβασίας αναρρίχησης και Οδηγός Βουνού.

Είναι τεχνολόγος ηλεκτρολόγος και εργάστηκε για χρόνια στο χώρο των ιατρικών μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας.

Κάνοντας μια μεγάλη στροφή στη ζωή του , αποφασίζει να αφοσιωθεί στο μεγάλο του όνειρο που είναι η προσφορά εμπειριών και εκπαίδευσης στο βουνό, πάντα με ασφάλεια, ευχαρίστηση και υπευθυνότητα.

Σήμερα συνεχίζει να εκπαιδεύει νέους ορειβάτες πού φιλοδοξούν να αποκτήσουν τεχνικές γνώσεις και εμπειρίες και μέσω της Mountain Spirit προσφέρει υπηρεσίες συνοδείας σε πεζοπορικά και τεχνικά βουνά όλες τις εποχές , παρέχει οδήγηση στην αναρρίχηση τόσο σε μεμονωμένα άτομα όσο και σε ομάδες  και απολαμβάνει να μοιράζεται τις γνώσεις και τις εμπειρίες του με ενδιαφέροντες ανθρώπους.

Βασική του πίστη είναι ότι όλα μπορούν να γίνουν από όλους , εξάλλου όπως λένε

“αυτός που κατάφερε να μετακινήσει ένα βουνό ξεκίνησε κουβαλώντας μικρές πέτρες.”