Αναρρίχηση

anarixisi_page   G_Olympus_4

Ένα από τα φυσικά ταλέντα του ανθρώπου είναι η ικανότητά του να σκαρφαλώνει. Κάποιοι άνθρωποι έχουν αναπτυγμένη αυτή την ικανότητα ενώ κάποιοι άλλοι πρέπει να εκπαιδευτούν και να μάθουν τις τεχνικές από την αρχή. Το κίνητρο που μπορεί να πυροδοτήσει την έναρξη της διαδικασίας της αναρρίχησης μπορεί να είναι μέσα από μια άλλη δραστηριότητα στο βουνό, όπως είναι η ορεινή πεζοπορία ή το scrambling.

Κατά την αναρρίχηση χρησιμοποιούμε τα πόδια και τα χέρια μας ώστε να ανέβουμε σε μία απότομη ή κάθετη πλαγιά. Υπάρχουν πολλοί και διάφοροι τρόποι να αναρριχηθεί κανείς, καθώς και πολλά είδη πεδίων (βράχος, πάγος, μικτό κ.τ.λ.)

Η αναρρίχηση χωρίζεται σε επί μέρους τομείς όπως η παραδοσιακή αναρρίχηση, η αθλητική αναρρίχηση, η παγοαναρρίχηση, η τεχνητή αναρρίχηση, η μοναχική αναρρίχηση χωρίς χρήση ασφαλιστικών μέσων, η αναρρίχηση πολύ χαμηλών βράχων (bouldering), η αναρρίχηση τεχνιτών τοίχων ή πιστών (indoor climbing).
Η αναρρίχηση προσφέρει έντονες στιγμές συγκίνησης και μέσω της συνεργασίας μυαλού και σώματος βελτιώνει τη φυσική κατάσταση και την ψυχική υγεία μας. Παράλληλα μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε τις φοβίες μας και να ξεπεράσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό.

Εάν λατρεύεις την αναρρίχηση στα βράχια και μέσα στη φύση, δεν χρειάζεται να ψάξεις περισσότερο. Η Mountain Spirit θα σου προσφέρει τα πιο αποτελεσματικά προγράμματα εκπαίδευσης. Η αναρρίχηση είναι μία αναπτυσσόμενη δραστηριότητα στην Ελλάδα και θα σου προσφέρουμε τη βοήθεια να μάθεις και να αποκτήσεις τις δεξιότητες με τις οποίες θα το κάνεις με ασφάλεια έτσι ώστε να απολαμβάνεις όλα τα είδη της. Μάθε από επίσημους οδηγούς και εκπαιδευτές της Ε.Ο.Ο.Α. που είναι παθιασμένοι με το βουνό και τους αρέσει να δείχνουν όλα όσα ξέρουν.
Ραντεβού στα βράχια.